1- Telefon
1875 yılında Alexander Graham Bell tarafından bu ilk tasarım icat edildi ve çeşitli testler sonrasında başarıyla insanların hizmetine sunuldu. Bugünkü akıllı telefonlarımızın babası olarak kabul edilen bu ilk tasarım halen birçok kişinin ilgisini çekiyor.
2- Bilgisayar
1936 yılında Konrad Zuse tarafından programlanabilir bilgisayar icadı ile birçok gelişmeyi barındıran bilgisayarların tarihçesi başlamış oldu. Günümüzdeki ileri teknolojili laptopların, bilgisayarların, tabletlerin çıkış noktaları bu tarihe dayanmaktadır.
3- Televizyon
1884 yılında, Paul Nipkow isimli mucit birkaç resmini, kablolar ve metal diskler aracılığıyla çok düşük bir çözünürlükle de olsa yansıtma işleminden geçirebilmiştir. Bu gelişmeden sonra televizyonun gelişimi 2 yoldan devam etmiş olup, mekanik olarak disklerin yönlendirilmesi ve elektronik olarak katot ışınlı tüp ile her geçen sene daha da gelişmeye devam ederek mekanik yöntemin yok olmasına yol açmış ve ilk siyah-beyaz televizyonlar piyasaya çıkmıştır. Yarı iletken teknolojisi sayesinde tüplerin ufalması ve teknolojinin gelişmesi ile önce renkli televizyonlar, sonrasında da LCD, LED gibi daha farklı sistemli televizyonlar piyasaya çıktı.
4- Otomobil
1769 yılında Fransız mekanik Nicolas Joseph Cugnot tarafından ilk arazi taşıtı modelinin temelleri atılmıştır. Fakat bu model buharla çalışan bir modeldi. 1885 yılında Karl Benz, içten yanmalı motoruyla uygulamada dünyanın ilk otomobilini tasarlamıştır. Gottlieb Daimler ise bu geliştirilen konsepti çok daha ileri seviyeye getirdi ve patentini satın aldı. Böylece modern motorlara sahip otomobillerin temeli atıldı ve dünyanın ilk 4 tekerlekli içten yanmalı motorlu otomobili geliştirildi.
5- Pamuk Çırçır Makinesi
14 Mart 1794 tarihinde Eli Whitney ilk çırçır makinesini geliştirdi ve patentini satın aldı. Birçok kişi için en önemli buluşlar listesinde böyle bir icadın yer alması ilginç gelebilir. Fakat gereksiz otları ve istenmeyen tüm malzemeleri pamuk toplama aşamasında ayıkladığı için tüm çiftçiler için büyük bir kolaylık sağladı.